Minke Boxma
Verse baby's!
(painted babies / Minke de babyschilder)

Maart 2023 ben ik begonnen met het schilderen van deze baby's. Volgend schooljaar zit ik in de examenklas en het heeft er alle schijn van dat dit mijn afstudeer-thema wordt. Bedoeling is om zo diverse technieken en stijlen (ook abstract!) te gaan onderzoeken

Het gaat mij echt om kakelverse baby's! Een paar seconden/minuten oud met, als het even kan, de navelstreng nog intact. Het voelt inmiddels zo heel erg als míjn thema dat ik dit ook in opdracht doe. Neem bij interesse contact met mij op.

Volg de baby's op hun eigen socials als je nieuwsgierig bent naar de opbouw van de werken en mijn motivatie erachter.  

De nummering van de presentatie gaat volgens volgorde van maken

plein air

Al is de collectie nu nog bescheiden; ik voel wel degelijk een sterke drive hier naar toe. De impressionisten zijn een grote voorbeeld voor mij en zij deden het, in de oorsprong, buiten. Ik hoop in de nabije toekomst nog vaak buiten te mogen schilderen.

De nummering van de presentatie gaat volgens volgorde van maken

IN DE STIJL VAN 

Dit was een opdracht tijdens het derde leerjaar van de kunstacademie. We moesten hetzelfde plaatje iedere keer in de stijl schilderen van pakweg 10 verschillende bekende kunstschilders. Ik vond het ontzettend leuk, boeiend en soms zelfs enorm geestig om te doen. Ik koos een selfie, die ik had gemaakt onder de bomenboog in een kasteeltuin. Net elke kunstenaar heeft mensen geschilderd. dus moest ik zoeken naar en manier waarop hij mij zou hebben weergegeven. Bij O 'Keefe wist ik het echt niet meer. Heeft zij eigenlijk überhaubt ooit een mens geschilderd? Dus toen heb ik mijzelf maar getransformeerd in een bloem. Deze opdracht heeft veel met mij gedaan: van een hobby werd het schilderen een echte passie!  

Ik noem de grote voorbeelden even op:
Toulouse-Lautrec
Goya
Paul Klee
Jackson Pollock
Joan Miro
Jean Michel Basquit
August Strindberg
Gerhard Richter
Gary Hume
Willem de Kooning
William Turner
Georgia O'Keefe
Anselm Kiefer