Minke Boxma

Verse Baby's!

De foto's die ik gebruik voor dit thema zijn vaak al gemaakt in die eerste seconden (minuten) na de geboorte

Baby 8 is geschilderd op een antieke dakpan van leisteen. De vorm geeft een heel geborgen effect.


Baby 7 ook.


Baby 6 is nog niet helemaal klaar. Er moet nog wat mee gedaan worden, maar ik plaats het alvast hier.


Ditmaal gekozen voor een klassieke opzet


Ik schilder het zoals ik het zie dat het is. Niet zoals ik zou willen dat het is...


Ik hoop met mijn werk te kunnen aan tonen dat baby's, hoe jong ze ook mogen zijn, voelt en ervaart als ieder ander mens; ook  tijdens zijn/haar geboorte.


Mijn werkwijze is als volgt: Ik begin met een groen vlak (lekker complementair met dat roze baby-huidje) en schilder alleen de baby, want daar gaat het om. Vervolgens kijk ik wat de compositie nog nodig heeft. Ik vul dat zo spaarzaam mogelijk in, zodat de aandacht naar de baby en de baby alleen blijft uit gaan. Vaak werk ik groot; pakweg 60 X 80 cm. Dan is de geschilderde baby  groter dan de echte, maar het valt heel goed uit. De baby neemt je echt mee in zijn of haar bubbel.

Maart 2023 ben ik begonnen met het schilderen van deze baby's. Volgend schooljaar zit ik in de examenklas en het heeft er alle schijn van dat dit mijn afstudeer-thema wordt. Het gaat echt om kakelverse baby's! Een paar seconden/minuten oud met, als het even kan, de navelstreng nog intact.